Welcome to OrchidsForum.com. We are a friendly online community for Orchid Growers all over the world. If you haven't joined yet we invite you to register and join our community. Hope to see you on our forums!

Search function

Discussion in 'Website Support & Feedback' started by Marni, Jul 24, 2019.

  1. Marni

    Marni Well-Known Member Staff Member Supporting Member

    Messages:
    12,297
    Likes Received:
    2,091
    Location:
    Santa Rosa, CA
    Is anyone else getting messages that the search function is unavailable at this time? Happened last week too.
     
  2. KellyW

    KellyW Orchid wonk Staff Member Supporting Member

    Messages:
    6,248
    Likes Received:
    2,073
    Location:
    Redding, California, USA
    Hmmm... It is working for me. I just did a search for Dendrobium unicum and got 10 pages of results.
     
  3. naoki

    naoki Well-Known Member

    Messages:
    2,275
    Likes Received:
    926
    Location:
    Fairbanks, Alaska
    It seems to be working for me with Mac Safari and firefox.
     
  4. KellyW

    KellyW Orchid wonk Staff Member Supporting Member

    Messages:
    6,248
    Likes Received:
    2,073
    Location:
    Redding, California, USA
    I should have said I'm using PC/Windows/Chrome. I tried it again and it is working for me this morning.
     
  5. Marni

    Marni Well-Known Member Staff Member Supporting Member

    Messages:
    12,297
    Likes Received:
    2,091
    Location:
    Santa Rosa, CA
    Interesting. I just searched for dendrobium (titles only) on Firefox, Safari and Chrome. All came up with "The search could not be completed. Please try again later." I am on a Mac. It may be that I need to upgrade my system. An expensive proposition at this point and something I have been avoiding.
     
  6. Marni

    Marni Well-Known Member Staff Member Supporting Member

    Messages:
    12,297
    Likes Received:
    2,091
    Location:
    Santa Rosa, CA
    Or maybe it is not my computer system. I just did the same search on my iphone and got the same message. Tried again on my ipad (different IP address and provider) and still no results.
     
  7. naoki

    naoki Well-Known Member

    Messages:
    2,275
    Likes Received:
    926
    Location:
    Fairbanks, Alaska
    It sounds like a server problem, then. Did you try to search AFTER you log out to check if it is something to do with your account?
     
  8. Marni

    Marni Well-Known Member Staff Member Supporting Member

    Messages:
    12,297
    Likes Received:
    2,091
    Location:
    Santa Rosa, CA
    I logged out and then rebooted. Same problem.
     
  9. Ray

    Ray Orchid Iconoclast Supporting Member

    Messages:
    1,391
    Likes Received:
    313
    Location:
    Oak Island NC
    I does seem to have an odd behavior.

    At 6:15 EDT this morning, I tried searching title only for "dendrobium", and received a "couldn't find that" type of response - yes, it searched, but found nothing. Then, knowing Naoki had posted a Macroclinium villenarum thread, I tried "macroclinium" (lower case, genus only) and got the same results.

    I then tried exactly as he titled it and got a result, so tried again with just "macroclinium", and this time did get a list of results.
     
  10. naoki

    naoki Well-Known Member

    Messages:
    2,275
    Likes Received:
    926
    Location:
    Fairbanks, Alaska
    I meant log out from the forum (not from the computer account) and search as a anonymous user. But Ray is having similar issues with search, so something is wrong in the server end.
     
  11. KellyW

    KellyW Orchid wonk Staff Member Supporting Member

    Messages:
    6,248
    Likes Received:
    2,073
    Location:
    Redding, California, USA
    My initial test of this problem received a "nothing found" result because I did a Title Only search from the forum that Marni posted her message in, Website Support and Feedback. If testing the search function make sure that you uncheck the box "Search this Forum Only".
     
  12. Marni

    Marni Well-Known Member Staff Member Supporting Member

    Messages:
    12,297
    Likes Received:
    2,091
    Location:
    Santa Rosa, CA
    I tried searching after being logged out and nothing comes up that way either. As long as I know it isn't just me, I'll wait and see if we come up with a fix.
     
  13. KellyW

    KellyW Orchid wonk Staff Member Supporting Member

    Messages:
    6,248
    Likes Received:
    2,073
    Location:
    Redding, California, USA
    Marni, are you still having search problems?
     
  14. Marni

    Marni Well-Known Member Staff Member Supporting Member

    Messages:
    12,297
    Likes Received:
    2,091
    Location:
    Santa Rosa, CA
    I just checked and it seems to be working. Did something get changed?
     
  15. KellyW

    KellyW Orchid wonk Staff Member Supporting Member

    Messages:
    6,248
    Likes Received:
    2,073
    Location:
    Redding, California, USA
    Not that I know of.
     
  16. Marni

    Marni Well-Known Member Staff Member Supporting Member

    Messages:
    12,297
    Likes Received:
    2,091
    Location:
    Santa Rosa, CA
    It is still working, so I am going to accept that all is well.